Mükemmel köftenin sırları..

Öncelikle etimizi iyi seçmeliyiz. Köfteyi kesinlikle hemen pişirmeyin, bir gün bekletin. Köfte ne olursa olsun ağır ateşte pişmelidir.

1-Öncelikle etimizi iyi seçmeliyiz, o yüzden sizi iyi tanıyan kasabınıza doğru yola çıkın. Marketten değil mahalledeki kasabınızdan etinizi alın.
2-Kasaba girdikten sonra tezgahın sol tarafında duran rulo haline  getirilmiş etlerden en az bir kilo rica edin. Rulo yapılan etler döş etidir, az yağlı olanını seçin.
3-Döş etini kıyma makinesindan iki kere çektirin.
4-Bakın burası  önemli; bir kilo için 200 gram kadar  kavram yağı isteyin ve iki kere çektirin.
5-Evde kıymayı ve yağı birkaç dakika yoğurup dolaba kaldırın.
6-İki adet soğanı çok minik doğrayıp buzdolabında dinlendirin. Eğer bir gün bekletirseniz daha güzel   olur. Soğanın suyunu sıkın, bize soğanın kendisi lazım.
7-Şimdi sıra baharatları karıştırmaya geldi; bir tatlı kaşığı kimyon, bir çay kaşığı karabiber, bir tatlı kaşığı toz kırmızı biber, bir tutam kekik eğer seviyorsanız bir çay kaşığı toz kişniş ve bir çorba kaşığı galeta unu.
8-Yumurta kullanmayın çünkü yumurta durdukça kokusu ağırlaşır bizim köftemiz bir gün bekleyecek.
9-Baharatları kıymanın üzerine dökün, eğer köftemizin bir parça sert olmasını istiyorsanız bir paket kabartma tozu kullanabilirsiniz.
10-Köfteyi 10 dakika durmadan yoğurun sonra buzdolabına koyun 15 dakika bekleyip tekrar 10 dakika daha yoğurun.
11-Köfteyi kesinlikle hemen  pişirmeyin, bir gün bekletin daha sonra pişirin.
12-Köfteyi yaklaşık 50 gramlık toplar halinde yuvarlayın. Elinizle bastırarak her tarafını eşit kalınlığa getirin.
13-En güzel köfte kömür ızgarasında pişendir, ama evde kömür ızgarası yapamıyorsanız kavram yağının oranını biraz azaltın.
14-Döküm tavanız varsa ızgaraya en yakın tadı alırsınız ama köfte ne olursa olsun ağır ateşte pişmelidir.
15-Piştikten sonra sıcak tabakta  servis edin ve fazla bekletmeyin çünkü birkaç dakika sonra köftedeki yağlar donar, görüntü matlaşır ve  köfte sertleşir.

Afiyet olsun.. (Milliyet)

Bu yazıyı sevdiklerinle paylaşmak ister misin?

Yorum yapmak ister misiniz? »

Bu yazıya yapılan yorumlar için RSS beslemeleri. TrackBack URI

Yorum yapın

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copy Protected by Chetans WP-Copyprotect.